НАШИТЕ ПРОДУКТИ
Фирма “Братя Градеви” изработва парапети от модулна алуминиева система. Профилите са оцветени по метода на електрооксидацията с дебелина на покритието до 14 микрона, Основните цветове са: хром, титан, тъмно кафява оксидация, месинг. Възможно е също да се боядисат във всички цветове от каталога RAL, както и в цветове, имитиращи дърво - златен дъб, бук, орех, череша...

Парапетите или елементи от тях се използват навсякъде в сградата, както вън - за тераси и балкони, перила пред ниски прозорци, така и вътре -  за стълбища, преграждане на помещения, ръкохватки покрай стените. Можем също така да ги огъваме с минимален радиус на ръкохватката 65 см. Ръкохватка може да бъде и от неръждаема стомана. Съгласно изискванията вътрешната височина на парапетите за балкони, ложи, тераси и външни стълби трябва да бъде не по малка от 1,05 м и без хоризонтални елементи, а при височина над 20 м - не по ниска от 1,2 метра. Закрепванията се осъществяват посредством химически анкери на швейцарската фирма HILTI и издържат до 130 кг.

Триплексът се състои от две или повече слепени със смола листове стъкло, които при счупване остават в рамката, без риск от падане. Тръбният пълнеж е от алуминиева тръба ф16 мм, която се разполага хоризонтално или вертикално. Има и вариант с алуминиева решетка.

Монтажът обикновено се извършва след полагането на настилките без риск от спукване на стъпалата или плочките.
Алуминиевите парапети не изискват никаква подръжка освен елементарно забърсване.
Парапети със стъкло
Парапети с тръбен пълнеж
Изцяло стъклени парапети
 

© 2007 Братя Градеви. Всички права запазени.